Erdoğan Obama Görüşmesi Yapılacak Mı?

Görüşse ne olur görüşmese ne olur.

Sosyal medya üzerinden çeşitli spekülasyonlar ve algı operasyonları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı ABD gezisinde Barack  Obama ile görüştürülmeyeceği,Daha doğrusu Obama tarafından kabul edilmeyeceği,Abd tarafından dışlandığı gibi iddialar yer alıyor.

Erdoğan Abd'ye gidiyor

Hakkında spekülasyon yapılan bir başka iddia ise Bu ziyaretin Abd'de tutuklu olan Rıza Sarraf'ın mahkemesinin hemen öncesine gelmesi. Erdoğan'ın  Rıza Sarraf'ın tutuklanmasından dolayı korktuğu ve soruşturmanın kendisine uzanabileceği ima edilerek tedbir almaya gittiği yönünde asılsız iddialar sosyal medya üzerinde tartışılıyor.

Bunu yazıp çizenler kimler mi?

Bunu yazanlar bir kısım muhalif medya ile İnternet üzerinde algı operasyonları yaparak bir kısım insanlarımız üzerinde etki yaratmaya çalışan,Troller.Bunların maksadı kamuoyu üzerinde korku ve baskı oluşturarak, Hükümet'in ve başta Erdoğan'ın ABD tarafından gözden çıkartıldığı,müttefik olarak görmediği gibi akla,mantığa sığmayacak iddialar.

Peki! bu spekülasyonlarla ne elde edilmek isteniyor?

Amaç aslında gayet basit; oluşturulan bu algılar Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Hükumeti etkisiz kılarak siyasi ve sivil bir darbe oluşturmak amacını taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Akp Hükumetini siyasi olarak deviremeyeciğini anlayan malum çevreler her fırsatta özellikle Sosyal Medya üzerinden çok kirli kampanyalar ile özellikle Akp seçmenini etkilime ve var olan halk desteğini minumuma indirme  peşindeler.

Öte Yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada ;

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Barack Obama’yla görüşmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtirken, ABD’de tutuklanan Rıza Sarraf’la ilgili kendilerine intikal eden bir şey olmadığını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...