Çözüm Süreci Bilmecesi

Bu bir bilmece değildi !,Aslında Herkes her şeyi biliyordu !

Çözüm sürecinin sona ermesi ile birlikte Hükümet'in ve Erdoğan'nın en çok eleştirildiği konuların başında geliyor Çözüm süreci;

Bir zamanlar Hükümeti Terör örgütü ile masaya oturmakla suçlayanlar;

Çözüm Süreci
Şimdi ise Terör örgütü Pkk'nın G.doğu illerinde silah ve patlayıcı yığınağı yapmasına göz yummakla suçluyor. 






Çözüm Süreci Başarılı olsa idi;
Dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan aslında hiç bir siyasi lider'in alamayacağı bir risk alarak ülkede yaklaşık 40 yıldır akan kardeş kanını dindirmek niyetinde idi.


Bu amaçla "Analar ağlamasın" sloganı ile yola çıkarak bugüne kadar denenmemiş olan,bir siyasi manevra yaparak bu sorunu çözebileceğini düşünüyordu.

Analar Ağlamasın

Eğer gerçekten Çözüm süreci başarılı olsaydı,Türkiye gerek ekonomik gerek sosyal gerekse siyasi olarak çağ atlayacaktı,bu amaçla Erdoğan gerek siyasi gerekse Askeri tüm riskleri göze alarak çözüm sürecini başlattı.

Hatta bu açılım sürecinin başta başarılı olduğu bile söylenebilir.

1984 yılından bu yana duymaya alıştığımız şehit haberleri gelmiyor,gerçekten de analar ağlamıyordu.Türkiye Ekonomik olarak büyüyor,GSMH 10 bin doları aşıyor,yeni yatırımlarla Türkiye tarihi bir atılım yapıyordu.

Ancak Türkiye'nin bu hızlı yükselişi ve akan kanın durması,içeride ve dışarıda birilerini hiç ummadığı kadar rahatsız etmişti.

Gerek içeride bir türlü iktidar şansı bulamayan muhalefet,gerekse Ortadoğu'da ki karışıklığı kendi çıkarları lehine çevirmek isteyen batılı dış güçler,Büyüyen ve ortadoğu'da söz sahibi olmaya başlayan Yeni Türkiye'nin bu Cesur Lider'in den oldukça rahatsız olmuşa benziyorlardı.

Çünkü artık karşılarında kendi çıkarlarını koruyup gözeten ve Ortadoğu'da yeni bir güç olmaya aday Yeni bir Türkiye vardı.

Çözüm Süreci Neden Bitti
2015 Haziran Ayı'nda yapılan Genel seçimlerin ardından Hükümetin kurulamaması ve oluşan otorite boşluğunu fırsat bilen iç ve dış mihraklar,Çözüm sürecini bitireceklerini dillendirmeye başladılar.

HDP Kürt meselesinin çözümü için Abdullah Öcalan serbest bırakılmalı,Çözüm sürecinin başarılı olabilmesi için Hdp'li belediyelerin özerklik talepleri desteklenmeli,TSK derhal silah bırakmalı ve operasyonlara son vermelidir gibi beyanlarda bulunuyordu.

Bu konuda bazı HDP milletvekillerinin "PKK Sizi Tükürüğü ile Boğar" "Biz Sırtımızı PYD'ye ,PKK'ye yaslıyoruz"şeklinde açıklamalar ile Yüksekova'da sokak ortasında şehit edilen askerler ve Ş.Urfa Ceylanpınar'da 2 polisimizin uykuda infaz edilmesi gibi olaylar bardağı taşıran son noktalar oldu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...