ÖDEM ATICI ŞİFALI BİTKİLER

Vücudun su toplaması iç organlarda,kalp,karaciğer veya böbreklerde bir bozukluğun olduğunu gösterir.Vücut normalin üzerinde suyu tutar ve karın,bacaklar,yüz şişer.Aslında alınan su,idrar ve ter yoluyla dışarı atılmalıdır.İç organların hangisinde bozukluk olduğu hemen teşhis ettirilip,tedavisi yapılmalıdır.

Şişme görülünce,su ve sulu şeyler hemen azaltılmalı,tuz çok azaltılmalı.Terlemeyi ve idrarı artıran yiyecekler kereviz,maydanoz,tere,soğan,sarımsak,dut,çilek fazlaca yemeli.Gıda olarak süt kesiği,beyaz tuzsuz peynir yenmelidir.

Sık sık şişme görülen şahıslar zaman zaman sistemli perhiz yapmalıdır.Her 3 ayda bir 7 günlük perhiz tavsiye olunur.Bu 7 günün 2-3 gününü hiçbir şey yemeden(oruç) geçirmeye çalışmalıdır;diğer günlerde çok hafif yemelidir.

Halk doktorlarınca,su toplanmasına karşı etkin tavsiyeler vardır,bunlar aşağıda belirtilmiştir.

Su toplama bacaklarda görülürse,bu hal kalp bozukluğunu gösterir.

Bunun için tavsiyeler:

a)Keten tohumu çayı:250g. suya 4 kaşık keten tohumu konur,10-15 dakika kaynatılır,sonra 1 saat demlemeye bırakılır.Bu sudan her iki saatte bir 1 çay bardağı sıcak sıcak içilir.Fazla içmenin faydası yoktur.2-3 hafta içersinde faydası görülmeye başlar.(Bu tedavi sırasında terleme olması tercih olunur.)

b)Yukarıdaki tedavi yanında günde 1 kahve kaşığı tartarik asit(krem tartrat) 1 fincan suda eritilerek içilmelidir.tedavide çok faydası olur.

Vücudun diğer yerlerindeki şişikler ve mesela yüzdeki şişmeler böbrek çalışmasının bozukluğundan olur.Karında da şişme çok olur.

Bunlar için şu tedaviler tavsiye olunur.

a)Ballı maydanoz çayı hazırlanışı: 1 bağ taze maydanoz alınır,çok ince kıyılır,toprak bir kaba konur,üzerine 250g. çiğ süt konur ve orta sıcaklıkta bir fırına konur.Süt kaynamamalı,yavaş yavaş süt içmeli ve süt yarı kalana kadar bir fırında bırakmalı,sonra çıkarmalı ve bir torbada sıkılarak,süzülmelidir.Gündüzün her 2 saatte bir bu sütten 2 kahve kaşığı içmelidir.Bu çok iyi idrar söktürür,bu sebeple haftada 2-3 günden fazla içmemelidir.Bu tedavi ile her nevi su toplamasının tamamen geçirildiği söyleniyor.

b)Kendir çiçeği çayı: 1 çay bardağı kaynar suya 1 kahve kaşığı kendir çiçeği konur ve gündüz vakti 2-3 saatte bir bardak içilir.Su toplamaya karşı çok faydalıdır.

c)Isırgan kökü çayı: 1 su bardağı sıcak suya,kıyılarak kurutulmuş ısırgan kökünden 2 tatlı kaşığı konur ve 10 dakika demlenir.Günde bundan 2 su bardağı içilir.Bu çay şişmelerde çok fayda verir.

d)Fasulye köken külü çayı: Yer veya sırık fasulyenin kökeni kurutulup bir teneke üzerinde yakılır ve elde olunan kül şişe içinde saklanır;1 çay bardağına 1 tatlı kaşığı kül ve onun üzerine de 1 fincan sirke konup çalkalanır.15 dakika dinlendikten sonra sirke ayrı bir bardağa boşaltılır ve üzerine 1-2 fincan havuç suyu konarak içilir.Bu külün su şişmelerinde çok faylı olduğu bildiriliyor.

e)Karışım çayı:Kurutularak ufalanmış akhuş ağacı yaprağı ile yine kurutulmuş pelinden birer tatlı kaşığı alınır ve 1 su bardağı kaynar suya konur,yarım saat demlenir,sonra süzülür,Günde bu sudan 3 çay bardağı içilir.
Bu çay su toplamalara karşı koruyucu olarak veya şişmenin henüz başlangıcında çok fayda verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...