BOĞAZ HASTALIKLARI İÇİN ŞİFALI BİTKİSEL KÜRLER

BOĞAZ HASTALIKLARI

Boğazın ve bademciklerin iltihaplanmasıdır. Ateş de yapabilir. Boğaz yanmasının başlangıcında tuzlu su ile sık sık gargara faydalı olur. Ayrıca şu tedaviler de tavsiye edilir.

a)  Limon suyu ile gargara

Bu tedavi boğaz iltihabı ve ağrısı için en etkili çaredir. Sıcak suya bolca sıkılır ve onunla gargara edilir. Gündüzleri her saat başı gargara etmelidir. Bu tedavi boğaz ağrısının ve anjinin yayılmasını önler ve geçirir. İki gargara arası saatlerde ağıza limon dilimi alınarak emilmelidir.

b)  Boğaz için güneş banyosu

Anjin ve boğaz ağrısının sık sık çekenler güneş banyosunu muntazaman yapmalıdırlar. Bunun için güneşe doğru dönüp sandalyeye oturmalı, gözler mendille örtülmesi ve ağız iyice açılarak bademciklere kadar güneş ışınlarının gelmesi sağlanmalı. 2-3 hafta her gün 5-10 dakika bu boğaz güneş banyosu yapılmalıdır.

c)   Etkili bir gargara

Sığır kuyruğu bitkisinin çiçeği ve gülhatmi kökü bitkilerinden birer tatlı kaşığı alınıp 1 su bardağı sıcak suya atılır, 15 dakika demlenip, süzülür ve her saat başı sıcak sıcak bu su ile gargara edilir. Bu tedavi, kısa sürede iyileşmeyi, boğazın yumuşamasını sağlar.

d)  Sirkeli bez

Geceleyin boğaza, sirkeye batırılmış mendil sarmalı, bunun çok faydası vardır. Hastanın ayaklarına da sirkeli suya batırılmış bez konmalı ve ısınıncaya kadar bez orda kalmalı, sonra almalı ve ayaklar kurulanarak örtülmelidir.

e)  Kekik gargarası

1 bardak sıcak suya 1 çay kaşığı kekik konur, 10 dakika süzülür, bununla gargara yapılır. Bademcik boğaz iltihaplarına çok etkilidir. Akşam-sabah günde iki defa gargara yapılabilir. Gıcığı ve her nevi iltihabı geçirir.

f)    Üç eski tedavi çaresi

Boğaz iltihabında, taze çıkartılmış pancar suyu ile gargara çok fayda verir.

Boğazda gıcık ve çok yanma olduğu zaman, her 2 saatte bir boğazın dış tarafına lahana yaprağı sarmak çok fayda verir.

Tuzlu su ile gargara da çok fayda verir.1 su bardağı soğuk suda 1 tatlı kaşığı tuz eritilip gargara edilir. Gargaradan sonra ılık su içilerek boğaz ısıtılmalı(Bu gargara büyükler içindir).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...