ŞİFALI BİTKİLERLE SİNÜZİT TEDAVİSİ

Alın ile burnun üst kısmı arasında kalan kısmın iltihaplanmasını sinüzit denir. Çok yaygındır. Sinüzit genellikle müzmin nezlenin üst kısma doğru ilerlemesi sonucu olur.

Sinüzit kaşlar civarında ağrı yapar ve bazen gözün görmesini bile azaltır. Çok ilerlemiş hallede ameliyatla o kısımlar temizlendir.

Halk doktorları sinüzit için şu tavsiyeleri yapmaktadırlar :

a)    Sinüzitten şikayet edenler, yiyecekleri arasında sütü ve süt mamüllerini kaldırmalıdırlar ve haftada en az 2 defa, bir saat süreli buhar banyosu (Fin hamamı) olmalıdır. Bu banyo çok faydalıdır.
b)    Akşam, sabah burun deliklerinin ön kısmına az kekik yağı sürmelidir. Alının hava ile içeri giden kekik kokusu NEZLE-SİNÜZİT VE MİGRENİN geçmesini sağlar.
c)     Elma iriliğinde bir siyah turp çok ince rendelenmeli ve yeterince limon suyu ile karıştırılarak koyu bir sos yapmalıdır. Bu sostan sabah ve öğle üzeri olmak üzere günde 2 defa yarım kahve kaşığı yemeli ve bunun üzerine  yarım saat ne içecek ne yiyecek almamalıdır ve ne de başka tedavi yapmalıdır. Bir süre buna devam edildiğinde sinüzit geçer gider.
d)    Hardal yağı ile masaj. Hardal yağı ile kaşların üzeri oğulmalıdır, kısa süre sonra sinüzit geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...