Artık Şehit Haberlerine Tahammülümüz Kalmadı

Yeter Artık! Sabrımız kalmadı !

Öncelikle belirtmeliyim ki bu yazı siyasi bir eleştiri değildir.Sadece önce İnsan sonrada Ülkesini ve Milletini seven Bir Türk vatandaşı olarak Öz eleştirimdir.Bunlar benim kendi şahsi düşüncelerimdir.Düşüncelerime katılmak zorunda değilsiniz.

Daha bu PKK terörü'ne ne kadar şehit vermemiz gerekiyor.Hergün birer,ikişer sehit oluyor sıvasız evlerin çocukları,İnanın artık bu haberleri kaldıracak gücüm kalmadı.

Bugün Nusaybinde yine 6 şehit verdik,,ne zamana kadar bu şehit haberlerini duymaya devam edeceğiz.Toplum olarak artık bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız.

Artık nerede yanlış yapıyoruz acaba diye, kendimizi sorgulamanın zamanı gelmedi mi ? Bir şeyler ters gidiyor,yanlış olan birşeyler var,artık durup bunları gözden geçirmek,Terörle mücadelede neyi yanlış yaptığımızı sormanın zamanı gelmedi mi ? 




Şehitlerimiz Kimler.. Sıvasız evlerin Çocukları

Hepsi Anadolunun çeşitli il veya ilçelerinden orta halli veya fakir ailelerin çocukları olan Polis veya Askerlerimizdir.Rütbeye indirgediğimiz de büyük çoğunluğunun Uzman Çavuş olduğunu açık ve net olarak görebilirsiniz..Bir kısmı Özel Harekat Polisi bir kısmı ise Astsubay'dır.

Benim Şehit olarak duyduğum en üst rütbe Yüzbaşı'dır.Peki öyleyse vatan evlatlarını feda etmekten çekinmeyen Üst Subay kesimi yani Binbaşı üstü rütbeye sahip Albay ve Generaller nerede?

Terörle Mücadelede Eksiklerimiz

Gelin bir öz eleştiri yapalım...
PKK terör örgütü Kobani de elde ettiği deneyimlerle strateji değişikliğine giderek savaşı şehirlere taşıma kararı aldı.Peki bizim kırsalda terörle mücadeleye alışmış asker ve polisimiz buna ne kadar hazırdı.Bunlar bu hazırlıklar içinde iken bizim emir komuta kademesinde bulunan Generallerimiz ne iş yapıyordu.

Karargahta oturup kıç büyütmekle,Oturduğun yerden bağlı birliklere emir yağdırmakla bu işler olmuyor.Başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere tüm sıralı komutanları sahada görmek istiyoruz.Hemde öyle günü birlik ziyaretlerle değil.

Kur çadırını,al kanpetini sırt çantanı,silahını geç askerinin başına,operasyonları bölgede kurduğun harekat merkezinden bizzat sen yönet.Saha da görev yapan birliklerinin imkan ve kabiliyetlerini gör, o havayı,o barut kokusunu bir teneffüs et.Sadece tatbikat atış alanlarında dürbünle gözetleme yapılarak komutanlık olmaz.

Sivil otorite ile sürekli irtibat halinde ol,Personelin başta moral motivasyon olmak üzere,tüm ihtiyaçlarını yerinde tesbit ederek gider.Açıkçası Silah ve malzeme yönünden eksikleri olduğunu düşünmüyorum ama son dönemde verilen şehitlerin yaklaşık % 70'ni patlamalarda kaybettiğimizi düşünürsek,bazı yanlışlar yapıldığından şüphem yok.

Terörle Mücadelede Milisler

Milisler de kim diyen olabilir ! Milis halkın bizzatihi kendisidir.

Terör örgütünün Siyasi kanadı HDP'nin Bölgeden 4 milyon civarı oy aldığını düşünürsek,hadi bunların 1 milyonu'nu eleyelim ,bölgede yaklaşık 3 milyon Milis potansiyeli var.Peki bunlar ne iş yapar diye sorarsanız,başta silah ve patlayıcı nakli olmak üzere her türlü İstahbari faaliyette kullanılabilirler.Yani sizin anlayacağınız işimiz çok zor.

Terörle Mücadelede Etkili Olmak İçin Neler yapılabilir?

Askerliğini yapmış bir vatan evladı olarak gelin sizlerle bir beyin fırtınası yapalım.D.Bakır Sur'da yaşanan çatışmalar sonucu vatandaşlara ait evlerin yaklaşık yüzde 95'i yıkık veya ağır hasarlı,öyleyse Sur'dan elde ettiğimiz tecrübe ışığında,Nusaybin'de operasyonların başlayacağı belliydi,bu durum zaten yapılan anonslarla duyuruldu,Bu çatışmalardan korkan halkın zaten büyük bir bölümü ilçeyi terk etti.Öyleyse ilçe de kimler kaldı ? Dağ kadrosundan teröristler, Şehir yapılanmaında yer alan YDGH'li teröristler ile milis olarak kullandıkları halk denilen ama aslında milis olan kesim.

Öyleyse artık işimiz daha kolay,Sokalım zırhlı birlikleri ilçeye mahalle ,mahalle arkasında Özel Harekat birlikleri olduğu halde ilerlesinler,Binaları tank atışına tut,yollara döşenen patlayıcılar içinse tanklar yine etkili bir enstrüman,patlamalardan en az etkilenecek olan yine tanklar,Öyleyse Tank'lar patlayıcılara karşı Terörle mücadele de kullanmamız gereken birinci silahımızdır.Bu da patlamalarda kaybettiğimiz personelin hayatının kurtulması demektir.

Ben bu tür tedbirleri düz bir vatandaş mantığı ile düşünebiliyorsam,Emir komuta koltuğunda oturan ve bir çoğu Kurmay olan Subaylarımız eminim ki daha iyi stratejiler geliştirebilirler.

İstihbarat Eksiklerimiz

Yine istahbarat konusunda eksiklerimiz olduğunu,yeterli istihbarat toplayamadığımızı düşünüyorum.Çünkü gerçekleştirilecek pek çok eylem İstihbari faaliyetler neticesinde önceden önlenebilir.

İşin Siyasi Boyutu

Evet başta Abd ve Avrupa ülkeleri bu işe en fazla tepki gösterecek olanlar,tabii bizim iç muhalefeti saymazsak.İyi ama Bugün Fransa veya Belçika da bir terör saldırısı olduğu zaman bütün insan hakları ve özgürlükleri askıya alınabiliyor.Öyleyse siyasi iradenin asıl meselesi bunu gerektiği gibi muhattaplarına anlatmak olmalı diye düşünüyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...