SARILIK TEDAVİSİ


Halk doktorları sarılığı şu şekilde tedavi etmekteler:Önce hastaya kuvvetli bir müshil verilir,bunun için genellikle hint yağı kullanılır,sonra rejime önem verilir.Yağlar,baharatlar,yasak,sadece yağsız süt içilebilir.Karaciğerde ağrı varsa,günde 2-3 tatlı kaşığı iyi cins zeytinyağı yenilir.
Şu tedavi,hem safra taşı ve hem de bağırsak bozukluklarına,aynı zamanda sarılığa iyi gelir.
-İki kısım yemek sodası,
-1 kısım tuz,
-1 kısım sodyum sülfat,
  Bu 3 madde iyice karıştırılır ve sabahleyin kahvaltıdan önce bu karışımdan 1 çay bardağı ılık suya 1 kahve kaşığı karıştırılıp içilir.Bu genel tedavi çarelerinden sonra sarılık için özel olan aşağıdaki çarelere başvurulur.
 a)Pelin kökü kurutulup dövülür.Bundan günde 2 defa,1 bardak ılık suya  1 kahve kaşığı karıştırılarak içilir.
 b)Sinirotu çayı:Kurutulmuş ufalanmış olan bu bitkiden 1 çay bardağı kaynar suya 1 kahve kaşığı konur,yarım saat demlenip süzülür.Günde 2-3 çay bardağı sıcak sıcak içilir.
 c)Çocukların ve yaşlıların banyosuna şamdan çiçeği kaynatılıp katılmalıdır.5 litre suya 250g. kuru çiçek konup 30 dakika kaynatılır,sonra bu küvete boşaltılır.
 - 1litre beyaz şaraba 20g. yavşanotu koymalı ve 5 dakika kaynatılıp soğutulmalı,yatarken bundan 1 fincan içilmelidir.
 -1 litre suda 250g. iri siyah üzüm 2 saat kaynatılır,suyu kırmızı olunca süzülür,bu suya 50g.çilek yaprağı ve 50g. çilek ufalanarak konur.Tekrar 20 dakika kaynatılır,yarım saat de demlenir ve süzülür.Günde bundan 3-4 bardak içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...