ASTIM TEDAVİSİNDE KULLANILAN BİTKİSEL YÖNTEMLER

Bu hastalık azap verici,üzücü ve çeşitli çarelere rağmen tedavisi güç bir rahatsızlıktır.Uzak-Doğu ülkelerinde halk doktorları astımı çeşitli yollarla tedavi etmeye çalışırlar ve hastada genellikle büyük bir iyilik sağlanır,bazıları da tamamen kurtulurlar.

Genel kaide olarak astımlılar günlük et miktarını çok azaltmalıdır.Normal insan günde 100-150 g. et yerken astımlılar 50 g. Hatta daha da aşağı indirmelidirler.Hayvani protein ihtiyacı süt ve mamüllerinden (beyaz peynir,süt kesiği,yoğurt) karşılanmalı.Bol taze sebze ve meyve yemelidir.

Astım tedavisinde baş vurulan çarelerin bir kısmı şunlardır:

Zencefil çayı:

Zencefil çayı astım tedavisinde en iyi ilaç olarak biliniyor.Şöyle hazırlanır:100 g. Toz zencefil bir şişeye konur ve üzerine 0.5 litre saf alkol konur ve ağzı kapanarak,mutfakta ılık bir yerde 2 hafta bırakılır.Her gün bir defa çalkalanır.Üstteki alkol açık çay rengini alınca,pamuktan süzülür.Süzülen alkol renkli bir şişeye konup ağzı kapanır,öğle ve akşam yemeklerinin üzerine bu alkolden içilir.Her seferinde 1 çay bardağı ılık suya 1-2 kahve kaşığı konur.Bu çayın muntazam içilmesi halinde astım zamanla tamamen geçer.

Kara turp ve limon çayı:

Muntazam kullanılırsa çok faydalıdır.250 g. Siyah turp ince rendelenir ve üzerine 2-3 limon suyu sıkılır ve hamur gibi iyice karıştırılıp,serin bir yere konur.

Sabah kahvaltıdan yarım saat önce bu karışım suyundan yarım kahve kaşığı içilir.Akşam yatarken yine yarım kaşık içilir.Ne sabah ve ne de akşam bunun üzerine en az yarım saat sonra,su veya süt içilebilir.

Tedavinin ilk günleri bu karışım çok sert gelir,gözden yaş getirir ve mideyi yakar,1-2 hafta sonra alışır,yakmaz hale gelir.

Bu karışım 2-3 günlük yapılmalı,daha fazla kalınca bozulur,Uzunca bir süre tedaviden sonra çok büyük iyilik,ferahlık hissedilir.

Mersin çayı:

Bütün astımlılara mersin meyvesi ve yaprağı ile hazırlanacak çaydan içmeleri tavsiye edilir.1 litre suya 1 yemek kaşığı yaprak(kuru veya yaş veya o kadar meyvesi konur ve 10 dakika kaynatılıp 20 dakika demlenir ve bir sürahiye süzülür.Günde bundan 8-10 çay bardağı şekersiz,su yerine içilir.

Çam buğusu:

5 litre su kaynatılır,içerisine yarım kg. çam yaprağı ve taze çam kozalağı kıyılarak atılır ve hasta bu su üzerine eğilerek başına bir örtü örter.5 dakika çam kokusu derin derin nefes alarak içine çekilir.Buna günde 1-2 defa tekrarlanarak devam edilir.

Patates buğusu:

Su içersine patatesler atılır ve ısıtılmaya başlanır.Kaynama başlayınca hasta tencere üzerine eğilir ve başına bir örtü örterek,patatesin kokulu buharını derin derin içerisine çeker.Günde 1-2 defa ,5 dakika bu tekrarlanır.Ne kadar uzun süre devam edilirse o kadar faydalı olur.

Isırgan çayı:

Tarla kenarlarındaki ısırgan otları toplanıp kurutulur ve 1 litre kaynar suya 5 yemek kaşığı konur,20 dakika demlenir ve pamuktan süzülür.Bu demleme cam kapta yapılmalı,madeni kap olmamalı.Süzülen su,çay gibi ılık halde günde 8-10 bardak içilir.Muntazaman ve devamlı içilince çok fayda verir.Şeker koymamalıdır.

Diğer tedaviler:

Romatizma tedavisi için tavsiye edilen akhuşağı banyosu,astım için çok fayda verir.Baldırlara ve el bileklerine vurulacak hardal lapası astım krizi gelmesini önleyebilir.Sabahları külde pişmiş 2 soğan,üzerlerine zeytinyağı ve şeker ekerek yenir.Veya iki soğan bal ve tereyağı ile az suda pişirilerek de yenilebilir.

Emfizem:

Kronik astımdan sonra akciğerler felç halini alır,nefes alıp-verme zorlaşır.Bunun için dış ülkelerden temin edilen Fındık Tomurcukları ekstresi çok fayda vermektedir.

1 yorum:

  1. 6 aylık bir bebek burunşit bebek oldugu icin kurkuyoruz ne yapmalı bilgi verirseniz dua ederim sie teşekür ederim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...