SİNÜZİT'E BİTKİSEL TEDAVİ

Kış'ın gelişi ile birlikte sinüziti olanların şikayetleri de artmaya başladı.başta alın bölgesi çevresinde ve şakaklarda acı verici bir ağrı,göz çevresinde ağrı,burundan nefes alamama ve benzeri şikayetler sinüzit belirtileri.hasta olmamak için soğuklardan iyi korunmamız gerekir.baş ve çevresini bere ve kaşkol benzeri giysilerle korumaya çalışın.ayrıca rüzgarda kalmamaya çalışın.Yine de önleyemediyseniz şifalı bitkiler size tedavi konusunda yardımcı olacaktır.

 Hatmi yaprağı, altın başak, orman sarmaşığı eşit karışımının çayı, 2-3 saatte 1 bardak içilir.

- 1 litre suya 2 yemek kaşığı dolusu papatya eklenir. Ağır ateşte kaynamaya başlayınca ateşten alınır. Bş ve göğüs büyük bir havluyla örtülerek, papatya buğusu 10 dakika solunur. Tedavi sonrası hemen açık havaya çıkılmaz.
- Her 3 günde, bir limon sıkılıp aynı miktarda su ilave edilerek gözlerden yaş gelecek şekilde buruna iyice çekilmelidir. Bu tedaviye 1 ay kadar devam edilmelidir.
- 1 çay bardağı suya, 1 çay kaşığı kekik yağı konulur. Bİr başka fincanda fındık kadar kil eritilir. Üzerindeki duru su alınıp, kekik yağıyla birleştirilir. İyice çalkalanır, günde 3-4 defa burun deliklerine bir kaç damla damlatılır.
- Maydanoz ve ebegümeci beraber haşlanır. Buharı teneffüs edilir.

Sinüzit Tedavisinde Kullanılan Bitkiler :
Sinüzit tedavisinde kullanılabilecekbir çok bitki vardır. Bunlardan bazıları Okaliptus : Alnın ve başın üst kısımlarının, seyreltilmiş okaliptus yada nane yağıylarından biriyle ovulmasın her zaman için sinüzite iyi gelmiştir.
Ananas : Ananasın içindeki “bromelain” adlı bileşik, sinüzit tedavisinde oldukça yararlıdır. Günde 250-500 gram arası taze sıkılmış ananas suyu içebilirsiniz.
Prof.Dr. Ahmet MARANKİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...