DOKUNULMAZLIKLAR KALKACAK MI ?

Doğrusunu söylemek gerekirse ben bu konuda pek ümitli değilim.

Nedenine gelince;Şu an mecliste 567 dokunulmazlık dosyası bulunuyor.Bu dosyaların büyük çoğunluğu HDP Milletvikellerine ait olsada,Ana muhalefet partisi CHP'ye ait dokunulmazlık dosyalarıda azımsanmayacak sayıda.En az fezleke sayısı ise 7 dosya ile MHP'de bulunuyor.

CHP ÇOK FİRE VERECEK

CHP'nin Dokunulmazlık dosyalarının kaldırılması teklifine evet diyeceğini açıklamasına rağmen,ben CHP'de bu konuda büyük fire olacağını düşünüyorum.Grup kararı alınamaması ve gizli oylama ile yapılacak olmasını büyük bir handikap olarak görüyorum.


Mecliste toplam 129 Milletvekili hakkında dokunulmazlık dosyası bulunuyor.Bunların partilere göre dağılımında; 25'i AK Parti'li, 51'i  CHP'li, 45'i HDP'li, 7'si MHP'li, biri ise bağımsız milletvekili.

Dokunulmazlıkların kalkması için gereken sayı 367,meclisteki toplam sandalye sayısının 550 olduğunu düşünürsek ve HDP'li 59 milletvekilinin blok olarak hayır diyeceğini düşünürsek 491 milletvekili kalıyor.Bunların dışında hakkında fezleke bulunan 73 milletvekilini de düşersek geriye 418 vekil kalıyor. yani 367 için 51 vekil fire veririse dokunulmazlıklar kaldırılmayacak.

CHP'Yİ SAMİMİ BULMUYORUM
Burada CHP'nin kilit parti konumunda olduğunu belirtmeliyim.CHP genel başkanının dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda destek vereceğini açıklamasının ardından CHP içindeki bir çok milletvekili açıklama yaparak,dokunulmazlıkların kalkması için evet oyu kullanmayacaklarını beyan ettiler.Zaten burada Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere dokunulmazlıkların kalkması konusunda samimi olduklarını düşünmüyorum.Sadece bak bak CHP teröristleri koruyor demesinler diye fezlekelere Evet diyeceklerini söylediler.Yoksa dokunulmazlıkların kalkmasını gerçekten istemiyorlar.

Zaten en başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen Fezlekeler dolayısıyla Dokunulmazlıkların kalkması halinde zor durumda kalacak vekiller arasında bulunuyor.

Gizli Oy sistemi Oylamaya Gölge Düşürecek

Gizli oylama sayesinde içimizdeki bazı vekiller kendini gölgeleyecek.Yani dokunulmazlıkların kaldırılması hakkında hangi vekilin Evet, hangi vekilin Hayır dediğini asla bilemeyeceğiz.Bu durum Dokunulmazlıkların kaldırılması hakkında yapılacak oylamaya gölge düşürecektir.Belki oylama açık yapılsa bugün hayır oyu kullanan bir çok milletvekili Halkın tepkisinden çekineceği için Evet oyu kullanmak zorunda kalacaktır.

Yukarıda açıkladığım nedenlerden dolayı açıkçası,Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda fazlaca ümitli değilim.hatta kaldırılmayacağını düşünenlerdenim.

İnşallah ben yanılırım ve dokunulmazlıklar kaldırılıp hakkında fezleke olan Milletvekilleri yargılanarak bir an önce Adalet önünde hesap verirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...