2.El Araç Alırken Bunlara Dikkat Edin

Hepimizin başına gelmiştir.2 El bir araç alırken günlerce internet üzerinden araştırma yapar,saatlerce araçları inceleriz.İyi de 2.el araç alırken nelere dikkat etmeliyiz.Çünkü bir aracı satın almaya karar vermeden önce veya ilan sahibini aramadan önce,yada aracı almak üzere şehir dışına çıkmadan önce yazılanları mutlaka okuyun.

1.İlandaki açıklama yeterlimi: Örneğin;detaylar telefonda verilecektir gibi ,bu gibi durumlarda aracın sağlıklı olmadığını yada kusurlu olduğunu düşünün.
2.Araç Hasarlı mı yada km orjinal mi:Hemen aracın plakasını 5664'e mesaj atarak aracın hasar durumunu öğrenebilir yada en son muayeneye girdiği Km bilgisine ulaşabilirsiniz.
3.Şahıs ustanızı alıp gelin demişse ,bu konuyu mutlaka düşünün;Çünkü başka şehirde usta alıp aracın başına gidemezsiniz,kimse işini gücünü bırakıp sizinle gelmez.Bu nedenle satıcının aracına güvenmediğini ve sizi aldatmaya çalıştığını düşünün.
4.Temizlik amaçlı boyalıdır,çizikten boyalı,kesinlikle değişen yok:Ülkemizde hergün binlerce trafik kazası meydana geliyor ve bu kazalarda milyonlarca dolar hasar oluşuyor.Yetkili servisler artık kaporta da onarım yapmıyor,direk parça değiştiriyor.Bu nedenle kesinlikle değişen yok lafına inanmayın.
5:Anadolu da ki Galericilere itimat etmeyin:Dürüst Satıcıları tenzih ediyoruz ama Bir çok galeri İstanbul,İzmir,Ankara gibi şehirlerden satın almış olduğu Kusurlu yada Km yüksek araçları alıp Km. de oynama yapmaktadır,bu durum yüksek model muayeneye girmemiş araçlarda bir risktir.
6:2-3 parçada boya çıkabilir; Satıcı sizi yanıltmaya çalışıyor dikkatli olun,Satıcı aslında araçta tam olarak ne kadar parçanın boyalı olduğunu biliyor ama genelleme yapıyor.Başka bir yolu da etek altı boyalı genellemesi.
7.Araç ilk el mi? İkinci el araç alırken özellikle aracın ilk el olduğundan emin olun.Sıfırdan bu yana tek sürücü tarafından kullanılan araçları tercih edin.Satıcıya bu konuya dair sorular sorun.
8.Aracı mutlaka ekspertiz yaptırın: Aracınız için bir çuval para öderken aracınızın sağlık durumundan haberdar olmak için küçük bir ücreti dert etmeyin.En azından içiniz rahat olur,sizde satarken daha rahat olursunuz.Aksi takdirde büyük zararlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.Peki expertiz ücretini kim ödeyecek,bunu satıcı ile konuşmadan yola çıkmayın aksi takdirde boşa yorulmuş olacaksınız.
9.Aldığınız araç Sahibinden mi? Ülkemizde artık pek çok insan ayak üstü al-sat tabir edilen ayaklı galericilik yapmaktadır.Bu nedenle ilan sitesi üzerinde kayıtlı numara yerine şu numaradan arayın,irtibat bekir bey gibi yazılar varsa,sahibinden değil al-satıcıdan araba alacaksınız demektir.

Şimdilik Aklıma gelenler Bunlar,Sizinde bu konuda tecrübeleriniz varsa yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...