LED TV alırken nelere dikkat etmeliyiz


LED TV’ler aydınlatma sisteminin kendine özgü olması, yüksek ekran parlaklığının yanı sıra kontrast ayarlarının da üst düzeyde olması, ve az enerji tüketmesi bakımından son yıllarda ilgi çeken bir üründür. Elbette ki diğer üstün özellikleriyle de alanındaki ürünlerin önüne geçmeyi başarmıştır. Bununla orantılı olarak fiyatları yüksek ürünlerdir ve alırken dikkat edilecek önemli birkaç husus vardır. 
LED-TV

İlk olarak dikkat edeceğimiz konu HD görüntü özelliğine sahip olmasıdır. Eğer değilse LED TV ‘niz HD yayınların çözünürlüğünü yakalayamaz. Dolayısıyla çözünürlük bakımından diğer TV ürünlerinden pek bir farkı olmaz. Dikkat edeceklerimiz arasında önemli olan bir diğer husus LED TV’nizin boyutudur. Evinize uygun olan boyutu belirlemeniz yararınıza olacaktır. LED TV’nin özellik bakımından parlaklık ve kontrast ayarlarının önemli olduğunu başta belirtmiştik. LED TV alırken bu özelliklere dikkat etmek kaliteli görüntü izlemek açısından önemlidir. Parlaklık ve kontrast değerleri ne kadar yüksekse görüntü de o kadar iyi olacaktır. 


Tepkime süresi ve ihtiyacınıza göre ek bağlantı seçenekleri de dikkat etmeniz gereken son hususlardır. Tepkime süresi bir televizyonun farklı iki ton arası (siyah-beyaz) geçiş zamanıdır. Bunun için önerilen değer 5-8 ms ve üstüdür. Altındaki değerler görüntünün ekranınızda kısa süreli gölge yapmasına sebebiyet verecektir. HDMI bağlantısının olması tercih edilen harici seçenektir. PC bağlantısı, montaj delikleri ve scart girişi ihtiyacınıza göre dikkat edeceğiniz hususlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...