YÜKSEK TANSİYONA İYİ GELEN BİTKİLER

Pek çok kimsede ve bilhassa yaşlıların çoğunda görülen bir hastalıktır.Şahıslar yaşlandıkça tansiyon artar.Bir şahsın tansiyonu,normal olarak yaşının önüne 1 koymakla bulunur.Mesela 50 yaşında bir kimsede 15’dir.Tansiyonun düşük olması genellikle pek tehlikeli değildir,fakat o şahsın verimsiz olmasına yol açar.Tansiyonu normalden düşük olanlar çabuk yorulur ve iştahsız olurlar.Düşük tansiyonu yükseltmek için(kansızlık) bölümündeki gibi tedavi yapılır.Tansiyon hangi yaşta olursa olsun 20’nin üzerine çıkınca derhal doktora gitmeli ve gerekli tedavi yapılmalıdır.Tansiyonun çok yükselmesini aletle ölçmek imkanı yoksa şu belirtilerle anlamak kabildir:

-Kulak çınlamaları,
-Sık sık nefes alma,
-Kulaklarda kalbin atışını hissetme.

Yüksek tansiyonun tedavisine,rejim ile başlanır.Et,nişastalı yiyecekler(kuru erzak) yasak veya çok az yenmeli.Taze ekmek yasak,ekmek kızartılarak yenmelidir.Şekerli ve yağlı yiyecekler azaltılmalı.Baharatlar,bilhassa tuz çok azaltılmalı.Alkol yasak.

Yüksek tansiyonu tedavi için halk doktorlarınca şu tavsiyeler yapılıyor

a)       Her sabah 1 diş sarımsak yutulur,bu tansiyonu düşürür.Tansiyon normale düşene kadar buna devam etmelidir.

b)       Bir litre suya temiz yıkanmış ceviz iriliğinde 1 patates kabuğu ile birlikte ince doğranarak atılır ve 15 dakika kaynatılır sonra süzülür.Günde bundan 1-2 su bardağı içilir.Zamanla tansiyon düşer.

c)        Alıç çayı da çok faydalıdır.Alıç meyveleri ufalanır ve 12 saat suda ıslatılır.4 su bardağı suya 250g. meyve konur,bu süre sonunda 15 dakika kaynatılıp süzülür.Ve her yemekten sonra 1 çay bardağı içilir.Bu çay amipli dizanteriye de iyi gelir.1 ay devam edilince çok iyi sonuç verir.İcap ederse,içmeye devam olunur.Hiç bir zararı olmaz.

1 yorum:

  1. MERHABA
    Babaannem 65 yaşında şeker hastası ve tansiyon sorunu var bir yıl önce yüzündeki ağrıya trigeminal nevralgi teşisi konuldu ve o günden beri tegratol adlı ilacı kullanıyor fakat bir etkisi olmuyor. Dün akşamdan beri şiddetli ağrıları var. Bitkisel bir tedavisi var mı? Varsa cevap yazarsanız sevinirim. Allaha emanet olun.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...