ADET DÜZENSİZLİĞİNE İYİ GELEN BİTKİLER

Ada çayı ve ada çayı yağı adet düzensizlikleri için kullanılabilir.Bir tatlı kaşığı ada çayı yaprağı bir su bardağı kaynar su içine konup 10 dakika demlenir.Süzüldükten sonra günde 2-3 bardak içilebilir.




At kuyruğu bitkisinin adet söktürücü etkisi vardır.



Aşırı adet kanaması olan bayanların ayva tüketmeleri ve ayva yaprağını çay olarak demleyip içmeleri tavsiye edilir.



Antep fıstığının adet kanamasını azaltıcı etkisi vardır.Aspir ve biberiye bitkisinin karıştırılarak hazırlanan çayı adet rahatsızlıklarında kullanılabilir.



Ardıç meyvesi kaynatılır suyu bal ile karıştırılır içilirse adet düzensizliklerine iyi gelir.



Adet göremeyen veya adet görmekte zorlanan,adet kanaması olması gerekirken adet kanaması olmayan bayanlar için biberiye bitkisi tavsiye edilir.Bir çay kaşığı biberiye otu bir bardak su içinde birkaç dakika kaynatılır.Beş dakika kadar demlenir,günde bir bardak veya bir fincan içilebilir.Biberiyenin adet kanamasını artırıcı özelliği vardır.Biberiye yaprağı ve çiçeği çay olarak demlenebileceği gibi baharat olarak ta et yemeklerinde de kullanılabilir.



Bayanlarda normal ay başı süresi 7-10 gündür.Bu süreden fazla olarak ay başı(regl) olan bayanlar 20-30 gr kadar böğürtlen yaprağını yarım litre suda kaynatıp bu sudan günde birkaç bardak içtiği takdirde ay başı kanamaları normal hale döner.



Kadınlarda ağrılı adet görme durumlarında civan perçemi bitkisi ağrı kesici olarak kullanılabilir. Civan perçemi çayı adet ve döl yatağıyla ilgili tüm rahatsızlıklarda rahatlatıcı etki gösterir.1tatlı kaşığı civan perçemi bir bardak su içersinde 2-3 taşım kadar kaynatılır. Beş dakika kadar demlendikten sonra günde 2-3 bardak içilebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...