DR.ÖMER COŞKUN'UN AÇIKLADIĞI RUŞEYM NEDİR?

Dr.Ömer Coşkun'un katıldığı televizyon proğramlarında  sıkça ruşeym'den söz ettiği için merak ettim.Ruşeym nedir ?Nelere faydalıdır?Kullanım alanları hangi rahatsızlıklar,Herkes rahatça kullanabilirmi nette kısa bir araştırmadan sonra buldum.Gerçekten yararlı bilgilere ulaştım.Umarım sizler içinde faydalı olur.

Meğer ruşeym buğdayın özünden elde edilen içinde hiç bir katkı maddesi bulunmayan lif değeri yüksek,tokluk hissi veren bir besin maddesi.Türkiyede fazlaca bilinmiyor.Avrupa ve amerikada ise epeyce tüketiliyor.Buğdayın özü olduğu için 1 ton buğdaydan yaklaşık 1 kiloğram elde ediliyor.Ruşeym her yaş için önerilen bir besin maddesi.Yalnızca lifli gıdaları tüketmesi yasaklanan hastalar ile Çölyak hastaları için sakıncalı kullanılması önerilmiyor.

 PEKİ NASIL TÜKETİLMELİ:Ruşeym, soğuk süt veya yoğurt ile karıştırılabiliyor, taze ya da kuru meyveye ilave edilerek zenginleştirilebiliyor. Çorba, salata gibi yiyeceklerin üzerine serpilerek kullanılabiliyor. Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilecek bu ürün, aynı zamanda dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için tercih ediliyor.

HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR

YAŞLILIĞI GECİKTİRİCİ: E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar. Ruşeym ise E vitami deposu.KALBE YARAR: Ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.SİNİRE BİREBİR: Ruşeymin sinir sistemi hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği biliniyor.GÜZELLİK İÇİN: Doğanın bu altın sırrı güzelliğe de güzellik katıyor. Özellikle de cilt kırışıklıkları için birebir. Hem kırışmayı önlüyor, hem de azaltıyor.KISIRLIK: Buğdayın embriyosu olarak nitelenen Ruşeym, kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılıyor.
AFRODİZYAK: Ruşeym Doğal afrodizyak özelliğine sahip. Yakın zamanda ruşeymden vitamin tabletleri üretimi de planlanıyor.

 

KANSER:E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynadığı, bu açıdan zengin olan ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.

DİĞER HASTALIKLAR:Ruşeymin sinir sistemi Hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği, cildi güzelleştirip kırışıklıkları önlediği ve kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanıldığını bilimsel çalışmalarla tespit edildiği kaydedildi.


RUŞEYM NEDİR ? DR.ÖMER COŞKUN VİDEOLU ANLATIM İZLE

10 yorum:

  1. çocuk emziren bayanlar kullanabilir mi?

    YanıtlaSil
  2. Yalnızca lifli gıdaları tüketmesi yasaklanan hastalar ile Çölyak hastaları için sakıncalı kullanılması önerilmiyor.Bu ürün doğal buğday özü olduğu için emziren annnelerde kullanabilir

    YanıtlaSil
  3. Peki Ankara da Nerelerde Satılır??

    YanıtlaSil
  4. Bu ürünü yani ruşeym buğday özünü internet üzerinden ..buradan sipariş edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. gelişim gerılıgı ıcın hazırlanan cemen tohumu kuru ışe yaramaz mı 25 yasları ıcınnnn

    YanıtlaSil
  6. RUSEYM İ NERDN ALABİRİZ VE KABIZLIK BİTKİLERİNİ NERDN BULABİLRZ. SİZDEN TMN EDEBİLİRMİYİZ.

    YanıtlaSil
  7. 9 aylık bebegime ve 6 yasındaki ogluma ruseym verebilirmyim zarar olurmu birde tv söylediginiz otların cogunu kullanıyorum aynı zamanlarda cok fazla olmus oluyor bunlar zarar verirmi

    YanıtlaSil
  8. kabak çorbasının tarifini verebilir misiniz

    YanıtlaSil
  9. sagolun da biz nerde bulabiliriz

    YanıtlaSil
  10. selamın aleykumj hacam bana çölyak hastalıgın tedavısnde kullanabilecegim şifalı bitkileri yazabilirmisnız lütfen 0542 57078 34 lütfen cevap verin

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...