GASTRİT İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Gastrit için pek çok ülkede halk doktorlarınca şu tavsiyeler yapılmaktadır.

a)    Hardal tohumu yutmak: Her gün kahvaltıdan önce, 1 gün bir tek hardal tanesi 1 çay bardağı ılık su içilmeli ve her gün 1 tane artırarak 20 taneye kadar çıkmalı, sonra her gün bir eksilterek sıfıra kadar inmelidir. Bir kür yapınca tam şifa bulunmazsa, bir hafta ara verilip yeniden bir kür yapılır. Genellikle 1 kür kafi gelir.
b)    Müzmin gastrit için: iki adet ham elma (yeşil) rendelenir ve kaşıkla yenir.(çekirdek ve iri kabuk olmamalı). Bu elma püresi yenmeden 5 saat önce ve yedikten 5 saat sonrasına kadar ne katı ve nede sulu hiçbir şey yememelidir. Bu tedavinin iki hafta sonra çok faydası görülmeye başlanır. Duruma göre tedaviye 4-6 hafta devam olunabilir. Elma püresi öğleyin yenmeli, akşamları asla yememelidir. Tedavi sırasında mide de gaz çoğalabilir, çiğ sebze-meyve,süt yememelidir. Et yağsız ve haşlama olmalı. Sebzeler haşlama yenmeli.(lahana yok)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...