KARACİĞER YAĞLANMASI HEPATİT İÇİN BİTKİSEL KÜRLER

İçki, ilaç, sigara, besin zehirleri, çevreden gelen zehirli maddeler ve virüsler karaciğer hücrelerinin görevini tam yapamaz hale gelmesine neden olurlar. Karaciğer hastalıkları arasında karaciğer yağlanması da yer alır.

Karaciğer yağlanması için şifalı bitkiler,karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir.hepatit b için şifalı bitkiler,sarılık için şifalı bitkiler, 

Bitkisel ilaçlar karaciğeri desteklemektedir (Hepatoprotektiv) istenmeyen ( Yan, zararlı) etkileri de yoktur, böylece karaciğer kendisini yenileyebilmektedir. Bitkisel ilaçlar kullanılmadan yapılan tedavilerde alınan sonuçlar yeterli olmamaktadır. Tedavide kullanılan kimyasal-sentetik ilaçların yan etkileri karaciğere ilave yük oluşturmaktadır.



Tedavi:

Karaciğer yağlanmasında devedikeni tohumu ve enginar yaprağı kullanılmaktadır. Sağlıklı kişiler de koruyucu olarak kullanabilirler, belirtilen çevre etkilerine onlar da maruz kalmaktadırlar.



Dahilen Kullanılan Bitkisel İlaçlar:



Devedikeni tohumu: Yeni öğütülmüş 1 çay kaşığı tohum fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10-15 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 3-4 defa içilebilir, uygulama3-4 ay sürdürülür. Karaciğer tedavisinde hazır ilaç kullanılması tavsiye edilmektedir.



Enginar yaprağı: İnce kıyılmış veya öğütülmüş 1 çay kaşığı yaprak fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Yemeklerden 30 dakika önce tatlandırılmadan çayı içilebilir. çayı içilirken ağızda biraz tutularak acılığı hissedilmelidir.

Çayı soğuk hazırlanırsa daha acı ve daha etkili olur ve şöyle hazırlanabilir: Öğütülmüş 1 çay kaşığı yaprak 150 ml soğuk suda ara sıra karıştırılarak 2-3 saat bekletilir, süzülerek içilir.



Boldo yaprağı, karahindiba kökü ve otu, java zerdeçalı ve şahterotu çayları karaciğeri destekleyici olarak içilebilir.

 Kaynak:

Alman Kanunlarına Göre

Düzenlenip İzin Verilen

BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ

Pratik Uygulamalar

Dr. Ahmet Toptaş

1 yorum:

  1. merhabalar dr.bey benim eşimde karaciğer yağlanması var sizin tv de verdiğiniz kürü tam olarak alamadım sitenizde de sadece devedikeni tohumu ilgili kür var daha ayrıtılı verirseniz sevinirim saygılarla..merhan

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...